10 Nisan 2009 Cuma

Patlıcan Kebabı

Bu tarifi uzun zamandır yapmak istiyordum ..
Patlıcan sevenlerin mutlaka yapmaları gezxereken çok leziz bir tat...
Malzemelerim
6 tane ufak patlican
3 tane domates
4 dis sarmisak
2 biber (süslerken kullandım isterseniz siz tepsiyede dizebilirsiniz.)
2 adet patates yuvarlak kesilmiş
1 yemek kasigi salca
Kofte icin
200 grm kiyma
kofte harci
biraz maydonoz
1 dis sarmisak
1 orta boy sogan
1 tatli kaşıgı kimyon
arzuya gore tuz kara biber ve kirmizi toz biber
Yapilisi..
Önce kofteyi hazirlamak icin buyukce bir kaseye kiymayi kofte baharatini koyun ve maydonozu sogani kiyin kiymanin tuzunu kara biberini kirmizi biberini kimyonunu koyun ve yoğurun daha sonra onlari ufak top top yapin baska bir yerde patlicanlari dograyin.1 cm inceliğinde yani bir patlıcanı 5 dilime falan getirin.Bu patlıcanları tuzlu suda 15-20 dk kadar bekletin .Bu arda patatesleri soyup yuvarlak yuvarlak dograyın.
Bir fırın tepsini alın bir sudan gecirin sonra tepsiye bir patlıcan bir patates bir köfte olarak sırasıyla dizin bu işlemi tüm köfteler bitene dek yapın .
Ayrı bir yerde salçalı su yapıp (yaklaşık 3 su bardağı su ile 1 yemek kaşıgı salça karıştırılarak hazırlanır. ) içine birazda zeytin yağı ekleyin ve tepsinin üzerine gezdirin.önceden ısıtılmış fırında suyu çekip köfteler pişene dek pişirin yaklaşık dk kadar piştikten sonra alın yanında pilav ile servis yapabilirisiniz..